Gıda Ambalajı Nedir?
Gıda ambalajı; bir ürünün tüketiciye güvenli ve korunaklı bir şekilde ulaşmasını sağlar. Ürünün, üretildiği andan itibaren tüketiciye ulaşana kadar olan süreçte kullanılmadığının ya da hasar almadığının güvencesini oluşturur. Ürünün havayla temasını keserek raf ömrünün daha uzun olmasını sağlar. Ambalaj üzerinde bulunan, saklama koşullarını belirten ve gıdayı tanıtan etiketler sayesinde tüketici ürün hakkında kolayca bilgi sahibi olur. Gıda ambalajlarının amacı tüketiciye daha sağlıklı ve güvenli ürün ulaştırmaktır. Ürün almadan önce son kullanma tarihine bakıldığı gibi paketleme ve ambalajlanmasına da dikkat edilmesi gerekir.
Gıda Ambalajı Standartları Nedir?
Gıda ambalajlarının belirli standartları vardır ve bu standartlara uygun olarak yapılır. En önemli standartlardan biri gıda ambalajı içerisindeki ürüne ancak ambalajı açarak ulaşabilmektir. Bu sayede tüketici ürünün daha önce kullanılmadığına emin olmaktadır. Ambalajın bir diğer özelliği ürünü temiz tutmak ve temiz kalmasını sağlamaktır. Ambalajın elle tutumu rahat olmalıdır. Ambalajın üzerinde ürünün son kullanma tarihi yazmalıdır. Ve son olarak ürünü fiziksel, kimyasal ve biyolojik yönden koruması gereklidir.
Gıda Ambalajı Avantajları Nelerdir?
Gıda ambalajları hem üreticiye hem de tüketiciye birçok avantaj sunmaktadır. Gıda ambalajı, üretilen ürünün tüketiciye ulaşana kadar geçen süreçte ürünü korur. Ürünün bozulmasını önler. Hijyen bakımından tüketicinin kafasındaki soru işaretlerini en aza indirir. Ürünlerin tazeliğinin korunmasını sağlar. Üreticiler için büyük öneme sahip olan raf ömür süresini uzatır.
Vakumlu Ambalaj Nedir?
Besinlerin taşınmasını, saklanmasını, korunmasını kolaylaştırmak ve dış ortamla ilgisini kesmek için kullanılan bir ambalaj çeşididir. Diğer ambalajlardan farkı ambalajın içerisinde oksijen olmamasıdır. Ürün ambalajlandıktan sonra makineler yardımıyla içerideki oksijenin tamamına yakın kısmı dışarı çıkarılır. Bu sayede içerisinde oksijen kalmayan ürünlerin raf ömürleri büyük oranda artar. Daha uzun raf ömürlü ürünler sebebiyle ekonomik kayıplar da en aza indirilir. Az bir maliyetle raf ömrünü uzatması, kaliteli ve güvenli gıda üretiminin sağlanması sebebiyle üreticilerin kullanmayı sevdiği bir ambalaj türüdür. Uzpak vakumlu ambalaj sayesinde kimyasal koruyuculara ihtiyaç duyulmaz. Porsiyon kontrolü daha kolay yapılır. Paketlemede herhangi bir koku oluşumu olmaz. Sonuç olarak Uzpak vakumlu ambalaj diğer ambalaj çeşitlerine göre daha avantajlıdır.
Sektörde faaliyet göstermekte olan rakip firmalar arasında farklı ve bir adım önde olabilmek, hem ürünlerin raf ömürlerini uzatmak hem de daha sağlıklı bir hizmet verebilmek adına Uzpak vakumlu ambalajları tercih edebilirsiniz.